Proiectul ZUM & "The Soul Sister"Andreea Crepcia

Proiectul ZUM este o imbinare speciala de pop si world music, o combinatie de sonoritati etno cu ritmuri moderne. Improvizatiile melodice se impletesc cu sweep-uri electronice, creand un sound fresh si funky. Grupul are multa energie pe care reuseste sa o transmita in concerte realmente memorabile. ZUM a fost creat in 1996 de Radu Draganescu (keys, perc) si la inceput era orientat cu precadere spre zona de world music. Colaborarile de-a lungul timpului cu diferiti instrumentisti au avut darul sa "incalzeasca" sunetul, dandu-i acea stralucire si vivacitate specifice instrumentelor acustice. In felul acesta, formula grupului s-a extins pornind de la saxofon, chitara, percutie si ajungand la o formula ce cuprindea chiar si un cvartet de coarde.

In ultima vreme formatia colaboreaza strans cu "The Soul Sister" Andreea Crepcia, ale carei calitati vocale deosebite au propulsat-o pe locul II al concursului Megastar, iar apoi, timp de 3 ani, in fruntea trupei Sistem, in calitate de solista vocala. Dincolo de aparitia fizica cu totul deosebita, Andreea se remarca printr-o expresivitate si o energie debordanta care o apropie inca de la primele masuri de inima spectatorilor.
Vorbind putin despre palmares, Andreea a stationat multe saptamani in topurile radiourilor cu single-ul "Boca del Inferno" si a avut multe concerte in tara si strainatate impreuna cu Sistem, printre care deschiderea Festivalului Cerbul de Aur in 2009, Expozitia mondiala a mediului , in Zaragoza (Spania) 2009 ca si mega show-ul din Piata Constitutiei la trecerea anilor spre 2010.

O alta aparitie speciala in cadrul grupului este flautistul Mandela (Marius Gagiu), venit si el dintr-o zona de percutionisti, mai precis din grupul Senzor, si care, prin melodicitatea flautului sau, imprima multa sensibilitate si finete discursului muzical.

ZUM a cantat de patru ori la Festivalul de la Sziget (Budapesta), ultima oara fiind in 2008. De asemenea, a sustinut recitaluri in cadrul Festivalurilor De Jazz Bucuresti 2005 si Sibiu 2010. A mai avut concerte de club in Danemarca, Bruxelles si Budapesta, iar prin intermediul Institutului Cultural Roman a participat de doua ori in Belgia la festivaluri de promovare a culturii romane peste hotare.
In ultima vreme, grupul promoveaza un repertoriu pop, cu compozitii originale dar si cu piese cunoscute, insa interpretate intr-o maniera absolut neconventionala, ceea ce ii confera showului dinamicitate, lirism si chiar accente de umor, toate impreuna conturand acea calitate pe care orice artist si-o doreste: unicitatea.

h5 header

Inspired by the sound of the bee: “zzZum”, this music project is as sweet as honey. Their sound is light, solar, optimistic, energetic and yet relaxed. Synth sounds start a bitter-sweet relationship with sensuous piano and tin grooves. Although they do not play “pure” jazz, improvisation and spontaneity brings them closer to the genre. Handmade sound travels into imaginary dream destinations – this recipe tastes delicious and is sure to make you float away into different dimensions of time and space as their musical journey takes you through Indian, South-American and many other world music influences. Take off to that very special place inside you by listening to their recordings, or, better yet, let yourself be swept away by the “human touch” added to their music, by their unforgettable live performances.